Wandelen door Ruppiner Land

Tekst: Sanne Kooijmans    Foto's: wikimedia.org/Stechlin

Kaart

Artikel

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek niet ver van de Duitse hoofdstad een prachtig groen, waterrijk landschap met oude bossen. Je kunt er heerlijk wandelen.

Je zult het niet geloven, maar als je in Berlijn verblijft, dan kun je na een half uurtje reizen al wandelen in dit natuurgebied. Door het Ruppiner Land loopt de Ruppiner Rundwanderweg. Deze is tweehonderdvijftig kilometer lang en telt tien dagetappes. De route leidt langs kleine dorpjes waar grote namen vandaan komen en waar geschiedenis is geschreven. Het is een route geschikt voor jong en oud.

Theodor Fontane
De Wanderweg volgt gedeeltelijk de weg die de beroemde schrijver Theodor Fontane ook heeft afgelegd. Als je door dit Duitse natuurgebied loopt, dan snap je waar zijn inspiratie vandaan kwam. De lucht is puur en fris en de wouden zijn groen en groots. De perfecte plek voor een schrijver om zich te ontwikkelen. De route begint en eindigt in Neuruppin, het dorpje waar de schrijver geboren is.

Kurt Tucholsky
Dit gebied heeft meer schrijvers grootgebracht. Ook Kurt Tucholsky is er opgegroeid. In het plaatsje Rheinsberg is een museum aan hem gewijd. Hier vind je ook een prachtig kasteel met tuinen en het Greinerickmeer. De wandeling naar het dorp toe is al mooi, maar het dorp zelf is adembenemend.

Stechlinmeer
Het kristalheldere Stechlinmeer ligt ook langs de route. Officieel is dit onderdeel van het Naturpark Stechlin Ruppiner Land. Hier kun je verschillende dieren spotten. Zeker wanneer je tegen de schemering op pad gaat zul je veel wouddieren tegenkomen. Ook leeft hier een aantal grote roofvogels. Pas wel op met wilde zwijnen wanneer ze kleintjes hebben. De jonkies zien er lief uit, maar de moeders zijn dat allerminst!

In samenwerking met Hotel.info

Augustus 2013

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.