Tablet en smartphone mee op vakantie

Een populair item dat meegaat in het vakantiekoffer is de smartphone of tablet. Uit onderzoek van Zoover blijkt dat in 2013 maar liefst 65% van de vakantiegangers een tablet meeneemt op vakantie, het jaar ervoor was dit nog 54%.
De tablet wordt met name gebruikt voor het bepalen van wat er tijdens de vakantie gedaan gaat worden. Hiervoor is een internetverbinding natuurlijk wel een vereiste. Meer dan 80 % van de vakantievierende Nederlanders kiest dan ook bewust voor een vakantieverblijf met internetverbinding. Dat de tablet of smartphone mee gaan op vakantie is een logische keuze als je kijkt naar de functionaliteiten die de apparaten kunnen vervullen. Zo kun je de gemiddelde smartphone of tablet gebruiken als GPS-ontvanger, MP3-speler, HD-camera en als gamingtoestel, allemaal toepassingen die goed van pas komen tijdens je vakantie.
Door je toestel mee te nemen loop je natuurlijk wel het risico het kwijt te raken door verlies of diefstal. Daarnaast zul je waarschijnlijk veelvuldig inloggen op verschillende onbeveiligde draadloze netwerken. Dit brengt risico’s met zich mee. Daarom de volgende tips om je telefoon of tablet goed te beveiligen tijdens je vakantie.

Wachtwoorden
Gebruik een wachtwoord om je telefoon of tablet te ontgrendelen. Dit ligt voor de hand maar zeker tablets worden nog lang niet altijd door iedereen op deze manier beveiligd. Deze eerste vorm van blokkeren zorgt er in veel gevallen voor dat iemand anders niet kan bellen of internetten. Zo voorkom je hoge kosten wanneer iemand misbruik probeert te maken van je toestel.

Openbare Wifi-netwerken
Wanneer je op vakantie bent zul je op terrassen of bij restaurants vaak op zoek zijn naar onbeveiligde draadloze netwerken om gratis te kunnen internetten. Deze netwerken zijn voor iedereen open, dus ook voor mensen met kwade bedoelingen. Het is via onbeveiligde netwerken eenvoudiger om in te breken op een toestel. Ga dus op een onbeveiligd netwerk niet je bankzaken checken.

Software
Installeer software op je telefoon waarmee je een telefoon of tablet kunt traceren. Er is verschillende software op de markt waarmee je op afstand de locatie van een smartphone of tablet kunt achterhalen. Met deze software is het ook mogelijk om het toestel te blokkeren, zodat de dief of vinder er geen gebruik van kan maken.

Kaspersky Lab, bekend van verschillende antivirusproducten, heeft verschillende producten waarmee je zowel smartphones als tablets extra beschermt tijdens je vakantie. Wil jij kans maken op Kaspersky Mobile Security of Kaspersky Tablet Security? Laat dan een berichtje achter bij de reactiemogelijkheid onderaan dit bericht of deel dit bericht op Twitter of Facebook!

Deze actie duurt tot 1 oktober. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.