Lichtvoetig & Loodzwaar

Artikel

Print Friendly, PDF & Email

32 voettochten beschrijft Hans Huijboom in het charmante boekje Lichtvoetig&Loodzwaar. Als leraar geschiedenis organiseerde hij wandeltochten in Nederland en Vlaanderen. Bij zijn afscheid bundelde hij deze wandelingen, die hij loopjes had genoemd. Een jaar later selecteerde hij de meest aansprekende en voegde er historische tochten aan toe.

Zo ontstond dit boekje, een mengeling van wandelingen van allerlei soort en kaliber, van Een loopje met linie en rails in Amstelland (langs een stuk Stelling van Amsterdam), tot Op de loop voor vriend en vijand (de Lange Mars in China 1934-1935). Sommige hoofdstukken doen denken aan De Oude wegen van Robert Macfarlane (ook hier beschreven): in onbruik geraakte wegen of over door asfalt overwoekerd. Andere bestaan nog en zijn goed zelf eens te lopen. Maar over het algemeen geldt dat de sfeervolle verhalen vooral ter inspiratie dienen.

Het als printing-on-demand uitgegeven boekje met kleurenfoto’s ziet er goed verzorgd uit. Voor wie het Pieterpad volgt en wil weten of je boven of onder de grote rivieren onderweg de beste bitterballen krijgt, krijgt hierover ook van Huijboom advies.

ISBN 978 90 484 2688 1, Uitgeverij Free Musketeers


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.