Het mooiste gebergte van Europa

Tekst: Martine Kramer (Vacanceselect)    Foto's: www.flickr.com

Kaart

Artikel

Print Friendly, PDF & Email

De Dolomieten in Italië worden door veel mensen gezien als het mooiste gebergte van Europa. Voor wandelaars die van een uitdaging houden is dit de perfecte plek voor een vakantie in Italië.

Dit gebergte strekt zich over Zuid-Tirol, Trentino en Belluno en biedt een grote verscheidenheid aan wandelgebieden. Van steile hellingen tot stille meren. Iedere wandelaar voelt zich thuis in dit gebergte. Hier een aantal tips voor het wandelen in de Dolomieten.

Op naar de Drei Zinnen

De Drie Zinnen is misschien wel het bekendste beeld van de Dolomieten. Deze drie pieken trekken wandelaars van over de hele wereld aan en die kom je ook tegen op de campings die rondom dit gebergte liggen. De routes naar deze bergen zijn daarom vrij toeristisch, maar het uitzicht over de helderblauwe meren maakt de tocht meer dan waard. Sesto is een goede plaats om de wandeltocht te beginnen. Tip: neem de bus vanaf het dorpje Dobbiaco naar deze stad. Dat bespaart je een hoge tol.

Het kleurrijke Seiser Alm

Dit prachtige gebied is geliefd bij natuurliefhebbers. Tot in laat september zul je hier nog steeds veel wandelaars tegenkomen. Met een Kompass- of Tabacco-wandelkaart kun je haast niet verdwalen en het voordeel is dat je altijd mensen tegenkomt waar je eventueel nog de weg aan kunt vragen. Aan de top heb je prachtig uitzicht op onder andere de Geislergruppe, Sellagruppe en Grödnertal.

De reuzen van Lungo/Langkofel

Het verhaal gaat dat deze berg de hand van de reus is die ooit veroordeeld is voor het stelen van kippen. De reus Sassolungo zonk op magische wijze in de grond en alleen zijn hand bleef over. Dit gebergte heeft uitdagende wandelroutes. Bij de Passo Sella Rifugio kun je met de gondelbaan omhoog tot ongeveer 2500 meter. Het wandelpad is rotsachtig en leidt je dwars door groene hellingen. De tocht eindigt bij Hütte Emilio Comici.

ADVERTORIAL

April 2013

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.