Een dagje wandelen in Duitsland – Elio Pelzers en Henk Filippo

Artikel

Print Friendly, PDF & Email

Wie onze oosterburen met een vakantieverblijf verblijdt, zoekt meestal een verder gelegen bestemming. Dat is jammer, want de regio’s vlak over de Duitse grens hebben de wandelaars verrassend veel te bieden, aldus de samenstellers van ‘Een dagje wandelen in Duitsland’. 

Zij stelden 13 wandelingen samen, variërend van 10 tot 22 kilometer. De noordelijkste is op het Waddeneiland Borkum, de zuidelijkste niet ver van Aken, ter hoogte van het Drielandenpunt bij Vaals. Het zijn 12 rondwandelingen en 1 lineaire wandeling. En, ze liggen niet verder dan zo’n 20 kilometer voorbij de Nederlandse oostgrens.
In de handzame gids is van iedere wandeling praktische informatie opgenomen zoals de lengte, hoogteverschillen, zwaarte, horeca, hoe er met de auto te komen (7 wandelingen zijn ook met openbaar vervoer bereikbaar). Verder een overzichtskaartje, een routebeschrijving, de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties, tips en adviezen.
Van de 13 wandelingen zijn ook GPS-tracks beschikbaar, gratis te downloaden via de websites van de auteurs.
Gegarandeerd Onregelmatig heeft met ‘Een dagje wandelen in Duitsland’ het assortiment met een prima gids uitgebreid!

Van dezelfde uitgeverij is in 2012 ook verschenen ‘Wandelen op de rand van bos en boerenland’ (ISBN 978-90-78641-25-4, 128 blz, 2012, prijs € 15. Daarin zijn volgens een gelijke opzet 20 dagtochten van 15 km in Overijssel en Gelderland beschreven.

Recensie: Hans Cuppen

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
ISBN 978-90-78641-24-7, 116 blz, oktober 2012

 


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.